♥ admin ♥

My photo
just call me ara. respect me, i will respect u. saya TAK LAYAN orang BIADAP! :)

Monday, 12 March 2012

Rakan Seperjuangan

assalamualaikum !
hey peeps..
dah tengok tajuk atas tu ?
macam azimat je bunyinya tu. hehe
sebenarnye maksud ara RAKAN SEPERJUANGAN tu ialah classmate ara.
dorg baik dengan ara.
ara suke kawan dengan dorg..
sebab dorg baik + sporting + memahami + macam macam lagilah 
nak tengok muka comel dorg ?
ini dia 

yang ini nama dia nornadhirah..
dekat kelas dia duduk sebelah ara..
die suke buat ara gelak. 
thanks nad <3


yang ini pula nama dia nur quraisyha hanum..
kalau mase rehat die yang selalu tolong ara beli makanan kat kantin.
sebab ara tak reti nak tolak tolak orang nie. ^^
thanks hanum !


yang ini pulak pulak pulak nama dia nurhana natasha
sedapkan nama die ?
hiihi..
die duduk sebelah hanum..
perangai die same dengan kawan ara yang kat atas tu..
tapi die tak sporting sgt..
die lembut je.. hehe 


ok ! sekian sahaja dari ara.
nak cite itu je..
bye2 ! assalamualaikum 

p/s kepada kawan kawan yang tercinta : jangan marah taw aku cite pasal korang kat sini (Y) love you 2 3 4 5 6 7 8 9 10 until die x)


Sunday, 11 March 2012

Gulp -.-

assalamualaikum.
hey peeps :)
sihat dok ?
ok ara nak share cite lawak kat korang.
biar korang cergas sikit pagi pagi nie. 
tadi ara bukak facebook gedebuk..
jumpe pulak cite nie.
so ape lagi, ara share di sini.
ok enjoy ya ?

Kantoi Yang Paling Kantoi

Aku baru kawin & duduk dengan bini aku berdua. Aku ni ada tabiat suke makan telur rebus.tak tau la kenape, sedap agaknye. Sejak aku kawin tabiat tu kurang sikit sebab bini aku msak sedap2 tapi dah lame jugak la aku tak pekena telur rebus ni. 

So, ceritanya bulan lepas balik dari kerja, kereta aku rosak, aku call bini aku dan cakap aku balik lambat sebab kena menapak. Sbb lapar sgt ,otw tu, aku singgah kedai mkn,ada telur rebus! apelagi, aku makan nasi degan telur rebus lah dan order lagi buat ratah. Sebelum balik aku bungkus pulak, buat makan sambil berjalan balik. kenyang yang amat, maklumlah balas dendam sebab lama tak makan

Buka sahaja pintu rumah, bini aku cakap "abang, ada 'surprise'.." sambil sengih2 dia tutup mata aku dan ikat dengan kain hitam dan pimpin aku ke meja makan. Aku pun duduk, dia siap pesan jangan try2 nk buka ikatan. Aku nak pergi toilet sebab perut start buat hal, tapi malas nak spoilkan 'surprise' bini. Aku pun tahan je le dulu..

Tetiba fon bini aku berbunyi, dia angkat dan pergi jauh dari meja. Aku agaklah, sampai ke dapor dia pergi. Peluang ni, aku pun kentut sebab dah dari tadi aku tahan.. bau boleh tahan sebab makan banyak telur.ok, lagi sekali.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepas lagi satu das! PRUTT! bau memang tak ingat, aku pun tak tahan.. lama pulak bini aku ni, aku tak sabar nak tahu surprise dia. Aku rase nak kentut lagi.. aku bangun, tonggeng dan PROTT!!.. fuhh lega. bau macam bangkai.. dekat 2,3minit baru bau hilang..

Pastu bini aku datang & mintak maaf sebab lambat, dia pun jerit 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY ABG!!' Lupe pulak hari ni birthdayday aku, dia suruh aku buka kain penutup mata, aku buka.. mulut aku terus melopong..

ALAMAK!!! aku tengok merah padam muke bapak dann mak mertua aku, adik2 ipar aku, duduk keliling meja makan. Bos dann jiran sebleah rumah aku pun ade?! Aku nk cover malu, aku tanya la bapak mertua aku, 'dah lama ke bapak smpai?' Slumber je bapak mertua aku jawab '"dah lama, sebelum kentut pertama lagi!!"

ok itu sajelah ceritanya.
sekian. 
thanks for reading.

nota kaki tangan dan mulut : ok tak ? kalau boleh "LIKE" sekali. penat tahu betulkan short form yang ade dalam cerita nie. yela, takut korang tak fahem. 



Thursday, 8 March 2012

heyhoy !

assalamualaikum !!
hey peeps ! hehe
sihat dok ? ara sihat sihat je 
dah lame ken ara tak update blog ?
sebab tak tahu nak cakap ape.
kehidupan seperti biase.
makan, minum, mandi, sekolah, solat.. ^^

kebelakangan nie busy sikit.
meng-edit blog orang.
tapi ara peliklah..
kenapa dorg suke sangat minta tolong ara ?
hebatkah aku ini ?
tapi tak ape.. ara suke tolong orang..
cari rezeki lebih *pahala


dan kebelakangan nie jugak..
ara sering dikenakan gossip murahan.. 
phuihhh ! siapa yang buat fitnah nie memang nak makan kaki nie..
benci laa !
tapi sekarang nie alhamdulillah.. 
gossip tu mula hilang dari telinga yang mula nak bernanah nie..
alhamdulillah tak bernanah

ok itu je nak cite 
bye bye bye bye bye bye !!
thanks for reading :)


 
♥ created by nur syazrah ♥